Frokost

 

Smørrebrød

 

Stegt rødspættefillet

Remoulade & citron
79,-

Roastbeef

Remoulade, ristede løg & peberrod
75
,-

Klassisk hønsesalat

Baconcrumble & urter
75
,-

Stegt rødspættefillet

Mayonnaise, håndpillede rejer & citron
99,-

Høns & kartofler

Løg, sprødt & karse
75,-

Smilende æg

Kartofler, estragonmayo, sprøde løg & urter
75,-

Koldrøget laks

Smilende æg & cremet spinat
99,-

Klokken tatar

Kapers, løg, peberrod, sprødt rugbrød & persille
110,-

Mørbrad à la creme

På ristet lyst brød
89,-

Æg & rejer

Mayonnaise, citron & karse
75,-

Håndpillede rejer

Smilende æg, estragonmayo & frisk dild
99,-

Kartoffelmad

Tomat, variationer af løg & mayonnaise
69,-

Alle ugens dage, kan du få smørrebrød ad libitum til kun 189,- i tidsrummet 11:30-17:00

Vi har smørrebrød, som Take-Away. Bestil online nu!

Sild

 

3 slags sild

Karrysalat, kapers, rødløg
& dansk smør
95,-

Marinerede sild

Karrysalat, kapers & rødløg
69,-

Stegte sild

Bløde løg & syltede rødløg
79,-

Kryddersild

Kapers, karrysalat & syltede rødløg 69,-

Traditionel dansk mad - peberkværn
smørrebrød

Klassikerne

 

Bøfsandwich

300g. bøf, ketchup, remoulade, løg, sylt & paneret drueagurk
159,-

Pariserbøf

Kapers, løg, syltede rødbeder, peberrod & æggeblomme
169,-

Tarteletter

2. stk. Hønsekødsfyld, asparges
& kruspersille
89,-

Stegt flæsk

Hvide kartofler, syltede rødbeder & persillesovs
145,-
(Som ad libitum 179,-)

Klokken stjerneskud

Én paneret, én dampet, rejer, laks & ristet lyst brød
149,-

Biksemad

Okse, bacon, løg, to spejlæg & sylt
139,-

Desserter

 

Klokken pandekage

Vaniljeis, chokoladesauce & jordbærkompot
72,-

Dansk rødgrød

Hvid chokoladefløde & knas
65,-

Æblekage

Makroner, flødeskum & vaffel
69,-

Ost

Danske komælksoste, smørristet rugbrød, syltede pære & nedkogt blomme
70,-

Klassisk dansk mad i Aarhus

Køkkenets åbningstider:

 

 

Søndag-Onsdag 11:30-21:00

Torsdag-Lørdag 11:30-22:00

 

Restaurant Klokken
Mindegade 6 
8000, Aarhus C

Telefon
+45 69156986

Mail
info@restaurantklokken.dk

Selskaber

Vi kan klare alt fra frokoster til aftenselskaber både i og ude af huset

 

Dansk mad’s og smørrebrøds historie

Når dansk mad skal beskrives, er det ofte flæskesteg, wienerbrød og kransekage der har sat sit præg på verden.
Den traditionelle danske mad er farvet af et landbrugssamfund og et knap så eksotisk klima. Maden er fed og næringsrig og kød, fisk og kartofler hyldes. Maden skulle hjælpe danskerne med at modstå det kolde vejr og middagen har derfor bestået af meget kød – især svinekød. Danmark består faktisk af flere svin end mennesker, som det eneste sted i verden. Maden skulle bestå af gode proteiner, vitaminer og høje ernæringsmæssige værdier for at holde varmen i det kolde og våde Danmark.

Særligt dansk er også det pyntede og højt belagte smørrebrød, der blev udviklet i 1880’erne og sidenhen, som noget af det første, blev kendt udenfor Danmark.
Smørrebrødet spises stadig og har gennem de seneste år fået en renæssance. Smørrebrødet spises på restauranter og i frokosttiden og er stadig en særlig dansk spise til højtider som jul, pinse og påske.