Frokost

Snacks

Dansk snackkurv

Chips m. sovs, flæskesvær m. mayo & mini tarteletter

79,-

Frokostanretning

Lille frokostanretning

Hjemmebagt brød m. smør
2 slags sild, løg, kapers & karrysalat
Stegt rødspættefilet m. grov remoulade & citron
Hjemmelavet hønsesalat m. syltede bøgehatte & sprød bacon
Ribbensteg m. hjemmelavet rødkål
Petit æblekage m. flødeskum


199,-

Luksusfrokostanretning

Hjemmebagt brød m. smør
2 slags sild, løg, kapers & karrysalat
Stegt rødspættefilet m. grov remoulade & citron
Hjemmelavet hønsesalat m. syltede bøgehatte & sprød bacon
Tartelet m. hønsekødsfyld, asparges & kruspersille
Ribbensteg m. hjemmelavet rødkål
Lun Mørbrad à la creme m. lyst brød
Petit æblekage m. flødeskum

249,-

Smørrebrød

 

Stegt rødspættefillet

Grov remoulade, citron & dild
79,-

Roastbeef

Remoulade, ristede løg & peberrod
75
,-

Klassisk hønsesalat

Sprød bacon, syltede bøgehatte & urter

75,-

Æg & håndpillede rejer

Rejesalat, caviart, citron & karse
75,-

Bøf & Bearnaise

Rosa okse, bearnaisecreme,
sprøde chips & urter
79,-

Tunmousse

Brunet smør, æble &
sukkerærter på ristet lyst brød
79,-

Ribbensteg

Rødkål, sprøde syltede agurker & appelsin
75,-

Laks

Rørt laksetatar, rygeostcreme & caviar på ristet lyst brød
99,-

Klokken tatar

Okse, lovstikkemayo, chips & karljohanstøv
110,-

Kartoffelmad

Tomat, variationer af løg & mayonnaise
69,-

Ørn i rede

Sprød kylling, kartofler, grov remoulade & syltede agurker

79,-

Alle ugens dage, kan du få smørrebrød ad libitum til kun 225,- i tidsrummet 11:30-16:30. 

Klokken er imod madspild, og derfor opkræver vi 50,- for hvert ikke-færdiggjort stykke.

Vi har smørrebrød, som Take-Away. Bestil online nu!

Sild

3 slags sild

Karrysalat, kapers, rødløg & dansk smør
95,-

Kryddersild

Kapers, karrysalat & syltede rødløg
69,-

Marinerede sild

Karrysalat, kapers & rødløg
69,-

Stegte sild

Kapers & variationer af løg
79,-

Klassikerne

Tarteletter

3. stk. Hønsekødsfyld, asparges
& kruspersille

139,-

Biksemad

Okse, flæsk, bacon, løg, to spejlæg & sylt

159,-

Bøfsandwich

300 g. bøf, variationer af løg, hjemmesylt, sovs & sprøde chips

175,-

Mørbrad à la creme

Svinemørbrad, svampe & tyttebær

165,-

Stegt flæsk

m. små kartofler, syltede rødbeder & persillesovs.

175,-

Klokken stjerneskud

Én paneret, én dampet, rejer, laks & ristet lyst brød

179,-

Pariserbøf

Kapers, løg, syltede rødbeder, peberrod & æggeblomme
169,-

Boller i karry

Som du kender og elsker den!

149,-

Ribbenstegssandwich

m. rødkål, sylt, brun sovs & chips

175,-

Stegt flæsk, stor

m. små kartofler, syltede rødbeder & persillesovs.

195,-

Desserter

Klokken pandekage

Vaniljeis, chokoladesauce & jordbærkompot

79,-

Friteret "Fidus"

Camembert, solbærmarmelade, ristet lyst brød & appelsin

69,-

Drømmekage

Kagecrumble, vaniljecreme, kokosis & brunsivgersovs

79,-

Æblekage

Makroner, flødeskum & vaffel
69,-

Blødende chokoladekage

Vaniljeis, bærcoulis & crumble.
89,-

Køkkenets åbningstider:

 

Køkkenets åbningstider:
Mandag: 11.30-20
Tirsdag: 11.30-20
Onsdag: 11.30-20
Torsdag: 11.30-21
Fredag: 11.30-22
Lørdag: 11.30-22
Søndag: 11.30-14
 
(Mandag-torsdag holder vores hårdtarbejdende køkkenpersonale pause kl. 14-17 for at gøre klar til aftenens service)

 

Restaurant Klokken
Mindegade 6 
8000, Aarhus C

Telefon
+45 69156986

Mail
info@restaurantklokken.dk

Selskaber

Vi kan klare alt fra frokoster til aftenselskaber både i og ude af huset

 

Dansk mad’s og smørrebrøds historie

Når dansk mad skal beskrives, er det ofte flæskesteg, wienerbrød og kransekage der har sat sit præg på verden.
Den traditionelle danske mad er farvet af et landbrugssamfund og et knap så eksotisk klima. Maden er fed og næringsrig og kød, fisk og kartofler hyldes. Maden skulle hjælpe danskerne med at modstå det kolde vejr og middagen har derfor bestået af meget kød – især svinekød. Danmark består faktisk af flere svin end mennesker, som det eneste sted i verden. Maden skulle bestå af gode proteiner, vitaminer og høje ernæringsmæssige værdier for at holde varmen i det kolde og våde Danmark.

Særligt dansk er også det pyntede og højt belagte smørrebrød, der blev udviklet i 1880’erne og sidenhen, som noget af det første, blev kendt udenfor Danmark.
Smørrebrødet spises stadig og har gennem de seneste år fået en renæssance. Smørrebrødet spises på restauranter og i frokosttiden og er stadig en særlig dansk spise til højtider som jul, pinse og påske.