Frokost

 

Smørrebrød

 

Stegt rødspættefillet

Grov remoulade, citron & dild

79,-

Roastbeef

Remoulade, ristede løg & peberrod
75
,-

Klassisk hønsesalat

Sprød bacon, syltede bøgehatte & urter

75,-

Kamsteg

Rødkål, sprøde syltede agurker & appelsin

75,-

Høns & kartofler

Hønsesalat, kartofler, løg, sprødt & karse

75,-

Smilende æg

Kartofler, estragonmayo, sprøde løg & urter
75,-

Laks

Rørt laksetatar, rygeostcreme & caviar på ristet lyst brød

99,-

Klokken tatar

Okse, kapers, peberrod, chips & æggeblomme

110,-

Æg & håndpillede rejer

Mayonnaise, citron & karse
75,-

Håndpillede rejer

Smilende æg, estragonmayo, citron & frisk dild

99,-

Kartoffelmad

Tomat, variationer af løg & mayonnaise
69,-

Alle ugens dage, kan du få smørrebrød ad libitum til kun 199,- i tidsrummet 11:30-17:00. 

Klokken er imod madspild, og derfor opkræver vi 50,- for hvert ikke-færdiggjort stykke.

Vi har smørrebrød, som Take-Away. Bestil online nu!

Sild

 

3 slags sild

Karrysalat, kapers, rødløg & dansk smør

95,-

Marinerede sild

Karrysalat, kapers & rødløg
69,-

Stegte sild

Bløde løg & syltede rødløg
79,-

Kryddersild

Kapers, karrysalat & syltede rødløg

69,-

Frokostanretning

Hjemmebagt brød & smør – 2 slags sild, løg, kapers & karrysalat – Æg & håndpillede rejer m. mayo – Stegt rødspættefilet m. remoulade & citron – Mørbrad à la creme – Æblekage m. makroner, flødeskum & vaffel 

189,-

Klassikerne

 

Bøfsandwich

300 g. bøf, variationer af løg, hjemmesylt, sovs & sprøde chips

175,-

Pariserbøf

Kapers, løg, syltede rødbeder, peberrod & æggeblomme
169,-

Tarteletter

3. stk. Hønsekødsfyld, asparges
& kruspersille

139,-

Mørbrad à la creme

Svinemørbrad, svampe & tyttebær

 

165,-

Klokken stjerneskud

Én paneret, én dampet, rejer, laks & ristet lyst brød

179,-

Biksemad

Okse, flæsk, bacon, løg, to spejlæg & sylt

159,-

Stegt flæsk – som ad libitum

Med små kartofler, syltede rødbeder & persillesovs

Vi er utroligt stolte af vores flæsk på Klokken. Vi sigter efter at skabe en dejlig sprødhed uden at miste saft, kraft og smag i kødet. Tykkere skiver og tørsaltning er nogle af hemmelighederne. Resten røber vi selvfølgelig ikke. 

189,-

Desserter

 

Klokken pandekage

Vaniljeis, chokoladesauce & jordbærkompot

79,-

Ostekage

Crumble, syrlig bærcoulis & skovsyre

65,-

Æblekage

Makroner, flødeskum & vaffel
69,-

Dansk blåskimmel

Serveres på hjemmebagt rugbrød m. solbærmarmelade

70,-

Klassisk dansk mad i Aarhus

Køkkenets åbningstider:

 

 

Søndag-Onsdag 11:30-21:00

Torsdag-Lørdag 11:30-22:00

 

Restaurant Klokken
Mindegade 6 
8000, Aarhus C

Telefon
+45 69156986

Mail
info@restaurantklokken.dk

Selskaber

Vi kan klare alt fra frokoster til aftenselskaber både i og ude af huset

 

Dansk mad’s og smørrebrøds historie

Når dansk mad skal beskrives, er det ofte flæskesteg, wienerbrød og kransekage der har sat sit præg på verden.
Den traditionelle danske mad er farvet af et landbrugssamfund og et knap så eksotisk klima. Maden er fed og næringsrig og kød, fisk og kartofler hyldes. Maden skulle hjælpe danskerne med at modstå det kolde vejr og middagen har derfor bestået af meget kød – især svinekød. Danmark består faktisk af flere svin end mennesker, som det eneste sted i verden. Maden skulle bestå af gode proteiner, vitaminer og høje ernæringsmæssige værdier for at holde varmen i det kolde og våde Danmark.

Særligt dansk er også det pyntede og højt belagte smørrebrød, der blev udviklet i 1880’erne og sidenhen, som noget af det første, blev kendt udenfor Danmark.
Smørrebrødet spises stadig og har gennem de seneste år fået en renæssance. Smørrebrødet spises på restauranter og i frokosttiden og er stadig en særlig dansk spise til højtider som jul, pinse og påske.