Frokost

Frokostanretning

Lille frokostanretning

 Hjemmebagt brød m. smør – Stegt rødspættefilet m. grov remoulade & citron – Hjemmelavet hønsesalat m. friske grønne asparges & sprød bacon – Hjemmelavet tartelet m. plukket høns, sommergrønt & kruspersille – Petit jordbærtærte m. chokoladekvist & skovsyre


199,-

Luksusfrokostanretning

Hjemmebagt brød m. smør – Stegt rødspættefilet m. grov remoulade & citron – Hjemmelavet hønsesalat m. friske grønne asparges & sprød bacon – Hjemmelavet tartelet m. plukket høns, sommergrønt & kruspersille – Baby bøfsandwich m. lune franske kartofler – Petit jordbærtærte m. chokoladekvist & skovsyre

249,-

Tillæg

Marinerede sild m. syltede rødløg, luftig karrysalat & dild


20,-

Smørrebrød

 

Sild

Marinerede sild, syltede rødløg, luftig karrysalat & dild
79,-

Klokken tatar

Okse, løvstikkemayo, chips & Karl Johan-støv
110,-

Klassisk hønsesalat

Sprød bacon, friske grønne asparges & urter

79,-

Æg & håndpillede rejer

Rejesalat, caviart, citron & karse

79,-

Bøf & Bearnaise

Rosa okse, bearnaisecreme, sprøde chips & urter

79,-

Kartoffelmad

Nye kartofler, variationer af løg, tomat & mayo

69,-

Stegt rødspættefilet

Grov remoulade, citron & dild

79,-

Alle ugens dage serverer vi smørrebrød ad libitum til kun 225,- til frokost.
Klokken er imod madspild, og derfor opkræver vi 50,- for hvert ikke-færdiggjort stykke.

Klassikerne

Tarteletter

3. stk. Hjemmelavede skaller, plukket høns, sommergrønt & kruspersille

139,-

Bøfsandwich

Dobbelt bøf, variationer af løg, hjemmesylt, sovs & sprøde chips

189,-

Klokken stjerneskud

Én paneret, én dampet, rejer, asparges, laks & ristet lyst brød

195,-

Pariserbøf

Okse, kapers, løg, syltede rødbeder, peberrod & æggeblomme

169,-

Desserter

Klokken pandekage

Vaniljeis, chokoladesauce & jordbærkompot

79,-

Friteret "Fidus"

Camembert, solbærmarmelade, ristet lyst brød & appelsin

79,-

Rabarberkage

m. makroner, flødeskum & vaffel

69,-

Jordbærtærte

m. chokoladekvist & skovsyre
79,-

Køkkenets åbningstider:

 

Køkkenets åbningstider:
Mandag: 11.30-20
Tirsdag: 11.30-20
Onsdag: 11.30-20
Torsdag: 11.30-21
Fredag: 11.30-22
Lørdag: 11.30-22
Søndag: 11.30-14
 
(Mandag-torsdag holder vores hårdtarbejdende køkkenpersonale pause kl. 14-17 for at gøre klar til aftenens service)

 

Restaurant Klokken
Mindegade 6 
8000, Aarhus C

Telefon
+45 69156986

Mail
info@restaurantklokken.dk

Selskaber

Vi kan klare alt fra frokoster til aftenselskaber både i og ude af huset

 

Dansk mad’s og smørrebrøds historie

Når dansk mad skal beskrives, er det ofte flæskesteg, wienerbrød og kransekage der har sat sit præg på verden.
Den traditionelle danske mad er farvet af et landbrugssamfund og et knap så eksotisk klima. Maden er fed og næringsrig og kød, fisk og kartofler hyldes. Maden skulle hjælpe danskerne med at modstå det kolde vejr og middagen har derfor bestået af meget kød – især svinekød. Danmark består faktisk af flere svin end mennesker, som det eneste sted i verden. Maden skulle bestå af gode proteiner, vitaminer og høje ernæringsmæssige værdier for at holde varmen i det kolde og våde Danmark.

Særligt dansk er også det pyntede og højt belagte smørrebrød, der blev udviklet i 1880’erne og sidenhen, som noget af det første, blev kendt udenfor Danmark.
Smørrebrødet spises stadig og har gennem de seneste år fået en renæssance. Smørrebrødet spises på restauranter og i frokosttiden og er stadig en særlig dansk spise til højtider som jul, pinse og påske.