Snaps

 

I samarbejde med Copenhagen Distillery har vi lavet vores egen snapseserie. Vi har skabt 12 forskellige snapse og akvavitter; én til hver af urets klokkeslæt. Vi har igennem flere smagninger med eksperterne fra Copenhagen Distillery fundet de helt rigtige snapse til vores danske menukort.

Klokken 1

Indhold :
Citronskal, tørret kamilleblomst & tørrede morgenfruekronblade.

Oplevelse : 
Elegant og letdrikkelig. Citronskal og kamille opleves først som en lidt træet tannin med morgenfrue som baggrund. Til lette anretninger og smørrebrød med rejer og fisk. Fungerer også rigtig godt med danskvand og lidt citrus.

Klokken 2

Indhold : 
Jordbær, blåbær, solbær, brombær, fermenteret uddestilleret honning.

Oplevelse: 
Frugtig og fyldig med let alkoholprocent. Rig på sødme og kraftig bærsmag. Smager ganske enkelt af mere. Nyd klokken 2 midt på eftermiddagen som sødt til kaffen eller sammen med din dessert til at varme dig på kolde vinteraftener.

Klokken 3

Indhold : 
Mexicansk kaffe, citronskaller, kardemomme, rørsukker & hvid sukker.

Oplevelse : 
En klassisk kaffelikør tilføjet kardemomme. Du vil opleve et lille men forfriskende strejf af citrus, der udmunder sig i en dejlig forfriskende kaffelikør. Fungerer super godt i cocktails som White Russians, men vi anbefaler den som en sidevogn til din kaffe og dessert. Alternativt som en eftermiddags opkvikker klokken 15.

Klokken 4

Indhold: 
Dildfrø, tørrede dildspidser og håndrevet citronskaller.

Oplevelse:
En let, sød og rund dildakvavit med en svag duft fra håndrevet citronskaller. Drikkes kl. 16 til din kolde anretning og er især god til sild. Udgør også et suverænt makkerpar med en Royal Classic.

Klokken 5

Indhold:
Indonesisk langpeber og hvid peber.

Oplevelse:
Pebersnaps med et ekstra spark. Frugtig og eksotisk med animalske undertoner. Drikkes kl. 17 til din kolde anretning. Prøv den til et stykke med roastbeef eller hønsesalat.

Klokken 6

Indhold:
Kommen, dild, bynke, koriander, kvan & fennikel.

Oplevelse: 
Vores pandant til den klassiske OP Anderson. En let og sødmefuld fætter, hvor den gamle danske hekseurt, bynke, er hovedpersonen. Nyd Klokken 6 til … det hele! Både til smørrebrød og de klassiske varme anretninger.

Klokken 7

Indhold: 
Enebær, appelsiner, pommeranz, indonesisk langpeber, kardemomme og svesker.

Oplevelse:
Orangesnaps med vinterkrydderier i perfekt balance.

Drikkes kl. 19. Passer til vintermad og simreretter og går fremragende til en Klokkengryde. Hvis den ikke drikkes rent, tilføj da tonic og en skive appelsin, og der er sommer i din mund.

Klokken 8

Indhold: 
Enebær, valnødder, tranebær, birkerøg og enebærrøg.

Oplevelse:
Birkebark og tørrede enebær med ild i. Ristede valnødder og soltørrede tranebær. Vildnoter af bål og brand, sødme og let bitre nøddetoner i eftersmagen. Drikkes kl. 20 og går godt til kød – særligt en Klokken tatar eller en dansk hakkebøf.

klokken 9

Indhold: 
Kommen, citronskal, gurkemeje og fennikel.

Oplevelse:
En moderne og vild akvavit med frisk gurkemeje og fennikel, der understøtter kommensmagen. Gurkemeje smager nærmest af brændenælder, hvordan det så end smager?

Drikkes kl. 21 og er et dejligt alternativ til en klassisk taffel. Det er en akvavit, der går godt til hovedretter, især steg. Den virker også godt med tonic eller ginger ale.

klokken 10

Indhold:
Kommen

Oplevelse: 
Noter af grøn græs, citron og eukalyptus Drikkes sidst på aftenen til stegt flæsk og biksemad. Fungerer rigtig godt sammen med ginger beer.

klokken 11

Indhold:
Kommen, dild, bynke, koriander, kvan & fennikel. Hertil 3 måneders fadlagring på egefade infuseret med portvin.

Oplevelse: 
Sødmen fra bynken er i perfekt samspil med friskheden fra kommen og dild. Hertil opleves vinøse noter af portvin og egefad, der skaber et formidabelt samspil og afrunding på denne akvavit. Nyd klokken 11 til lyst kød eller fjerkræ. Den skal dog heller ikke undervurderes som partner til sild eller anden fed fisk

klokken 12

Indhold: 
Kommen, citronskal, gurkemeje & fennikel. Hertil 3 måneders fadlagring på sherry infuserede egefade.

Oplevelse:
En vild og moderne akvavit med frisk gurkemeje og fennikel. De skarpe og friske smage fra urterne bliver godt balanceret af en sød og cremet kant fra sherryfadene. Til desserten og osten efter maden. Kan også nydes i sig selv omkring midnat ledsaget af en god cigar.

Køkkenets åbningstider:

 

 

Søndag-Onsdag 11:30-21:00

Torsdag-Lørdag 11:30-22:00

 

Restaurant Klokken
Mindegade 6 
8000, Aarhus C

Telefon
+45 69156986

Mail
info@restaurantklokken.dk

Selskaber

Vi kan klare alt fra frokoster til aftenselskaber både i og ude af huset

 

Snaps

snaps' historie

Snaps er en nordeuropæisk brændevinstype. I dansk sammenhæng er snaps, brændevin og akvavit synonymer for samme drik, men forstås i dag som en krydret brændevin, destilleret fra gæret mæsk af korn eller kartofler.
Snaps stammer helt tilbage fra 1200-tallet, hvor den dengang blev hyppigt brugt i medicinal sammenhæng. Sidenhen er snaps dog også blevet produceret til et noget andet formål. Snapsen havde sin storhedstid i 1800-tallet med 2500 lovlige brænderier (og et utal af ulovlige), men snapsen er dog ikke helt glemt selvom 1800-tallet var et par somre siden.
Snapsen nydes stadig med det danske frokostbord og især til julefrokost, hvor de danske, klassiske og fede retter går godt i spænd med snapsen og øllen ved siden af.

Klokken serverer traditionel dansk mad og hvad er det uden en snaps? I samarbejde med Copenhagen Distillery har Klokken udformet sin helt egne snapseserie til din servering. Der er skabt 12 forskellige snapse – en til hver time på uret.
Smagene spænder bredt og byder på ingredienser fra hele verden. Her er noget for enhver smag.